Külföld

Deutsch Tamás tájékoztatta az EP képviselőit arról, hogy nemzeti konzultáció indult Magyarország szuverenitásáról

Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti (EP) delegációjának vezetője levélben tájékoztatta az uniós parlament képviselőit pénteken arról, hogy Magyarország nemzeti konzultációt indított az ország önállóságáról Szuverenitásunk védelméről címmel.

Deutsch Tamás tájékoztatta az EP képviselőit arról, hogy nemzeti konzultáció indult Magyarország szuverenitásáról
Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti (EP) delegációjának vezetője
Fotó: MH/Purger Tamás

A levélben – amelyet az MTI-hez is eljuttattak – Deutsch Tamás arról tájékoztatta az Európai Parlament valamennyi képviselőjét, hogy a nemzeti konzultáció kérdései öt, Magyarország biztonságát és szuverenitását közvetlenül érintő területet érintenek.

Ezek között az EP-képviselő felsorolta Magyarország gazdasági függetlenségét, a migrációt és terrorizmust, az Európai Unió és Ukrajna kapcsolatait, a magyar gyermekvédelmi törvény felülvizsgálatát, valamint a politikai korrupciót.

„Mint ismeretes, Magyarországon a Fidesz vezette be a nemzeti konzultációkat, melyek célja, hogy iránymutatást adjon a kormány számára a magyar emberek álláspontjáról egyes kiemelten fontos vagy politikai kérdésekben, és megerősítse a kormány mandátumát az Európai Unióval folytatott tárgyalásain” – fogalmazott.

A Fidesz–KDNP kormányai 2010 óta mintegy tucatnyi alkalommal éltek a közvetlen demokrácia ezen eszközével – tette hozzá levelében Deutsch Tamás.

Kapcsolódó írásaink