Külföld

Palesztinbarát tüntetők zavarták meg a kanadai kormányfőt vacsora közben + VIDEÓ

Egy indiai étteremben támadták meg a tüntetők

Két embert letartóztattak, miután mintegy 250 palesztinbarát tüntető körbevett egy vancouveri éttermet, ahol Justin Trudeau kanadai miniszterelnök vacsorázott kedd este – közölte a rendőrség.

Palesztinbarát tüntetők zavarták meg a kanadai kormányfőt vacsora közben + VIDEÓ
Justin Trudeau miniszterelnök
Fotó: AFP/Bryan R. Smith

Steve Addison, a vancouveri rendőrség szóvivője szerint 100 rendőrt vetettek be a tömeg feloszlatására, miközben Trudeau-t kikísérték a kínai negyedben lévő, meg nem nevezett vendéglátóegységből – írták.

Egy rendőrt kórházba szállítottak, miután egy tüntető megütötte, és megpróbálta kikaparni a szemét – mondta Addison. A rendőrség sokkolót használt, hogy megfékezze a 27 éves gyanúsítottat, aki továbbra is őrizetben van. Egy másik férfit letartóztattak a rendőrség akadályoztatása miatt, később azonban elengedték – számolt be a lap.

Kedden korábban Trudeau-t a város egy másik részén, egy indiai étteremben támadták meg a tüntetők. A közösségi médiára feltöltött videón látható, amint az aktivisták szembeszállnak a miniszterelnökkel, amikor az éppen az asztalnál ült. Tűzszünetet követeltek Izrael és a gázai palesztin fegyveresek között, és azt skandálták, hogy „Szégyelld magad!” és „Justin Trudeau, te finanszírozod a népirtást!”. A miniszterelnök gyorsan elhagyta a helyiséget anélkül, hogy megközelítette volna az ellene tüntetőket – számolt be a lap.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink