Külföld

Lavrov: A Nyugatnak nem sikerült a világot Oroszország ellen fordítania

Dicsérte a globális dél azon képességét, hogy kiálljon az érdekeiért

A nyugati kísérletek, hogy Oroszországot nemzetközileg elszigetlejék az ukrajnai hadművelete miatt, mindig is kudarcra voltak ítélve – mondta Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az RT hírtelevíziónak adott exkluzív interjújában szerdán, számolt be az Oroszhírek.

Lavrov: A Nyugatnak nem sikerült a világot Oroszország ellen fordítania
Szergej Lavrov
Fotó: AFP/POOL/Evgenia Novozhenina

Ehelyett Moszkva minden korlátozás nélkül folytatta a részvételt számos jelentős nemzetközi eseményen, köztük a G20-ak és a BRICS-csúcstalálkozókon – mondta Lavrov.

A múlt hónapban Pekingben tartott övezet és út fórumon Vlagyimir Putyin orosz elnök „volt a fő vendég, és közvetlenül a házigazda, Kína elnöke után szólalt fel” – tette hozzá.

Ez egyértelmű visszalépés volt a nyugati országok számára, amelyek “minden egyes nemzetközi fórum minden egyes napirendjét “ukránosítani” akarták és akarják” – érvelt Lavrov.

„Ez soha nem sikerült volna… a globális többség, a globális dél országai nem akarják hagyni, hogy a nyugat továbbra is a saját érdekei szerint döntsön minden egyes kérdésben a bolygón”.

Lavrov akkor megjegyezte, hogy a nyugati országoknak nem sikerült elérni, hogy az esemény kizárólag Ukrajnáról szóljon, miközben dicsérte a globális dél azon képességét, hogy kiálljon az érdekeiért – írták.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink