Külföld

Törökországban három nap alatt több mint ezer illegális bevándorlót fogtak el

A Pajzs Művelet nevű akció keretein belül drónokat is bevetettek, hogy elfogják az illegális bevándorlókat és az embercsempészeket

A török hatóságok három nap alatt 1222 illegális bevándorlót fogtak el a határ menti területeken végrehajtott akciók során – közölte Ali Yerlikaya török belügyminiszter szerdán.

Törökországban három nap alatt több mint ezer illegális bevándorlót fogtak el
A török belügyminisztérium bevándorlásügyi hivatalának vezetősége által nyilvánosságra hozott adatok szerint a helyi hatóságok idén már több mint 200 ezer illegális bevándorlót fogtak el (képünk illusztráció)
Fotó: MH-archív/Hegedüs Róbert

Az X közösségi oldalon kiadott közleményben a miniszter bejelentette azt is, hogy „a határ menti területeken az utóbbi három nap alatt végrehajtott 62 művelet során a csendőrség és a rendőrség, illetve a pilóta nélküli helikopterek és girokopterek segítségével 82, a migránsok szállítását megszervező embercsempészt fogott el”.

A közleményből kiderül, hogy a Pajzs Művelet nevű akció keretein belül drónokat is bevetettek, hogy elfogják az illegális bevándorlókat és az embercsempészeket.

A török belügyminisztérium bevándorlásügyi hivatalának vezetősége által nyilvánosságra hozott adatok szerint a helyi hatóságok idén már több mint 200 ezer illegális bevándorlót fogtak el.

Kapcsolódó írásaink