Külföld

Teret hódított Tucker Carlson Orbán Viktorral készített interjúja a spanyol és portugál sajtóban

Argentínában pedig a közelgő elnökválasztás kapcsán került most némileg fókuszba

A Transzparens Újságírásért Alapítvány ezúttal azt vizsgálta meg, hogy milyen hatást váltott ki az interjú a francia, az olasz, a spanyol és a portugál nyelvű sajtóban – számolt be a Mandiner.

Teret hódított Tucker Carlson Orbán Viktorral készített interjúja a spanyol és portugál sajtóban
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök interjút ad Tucker Carlson amerikai médiaszemélyiségnek a Karmelita kolostorban
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Mint kiderült, a franciaországi médiumok még csak említésre sem méltatták a Tucker Carlson és Orbán Viktor között lezajlott beszélgetést, ráadásul az olasz sajtótermékek sem fordítottak különösebb figyelmet az interjúra. Azonban, mint írták, meglepő módon viszont a spanyol médiában, sőt Portugáliában és egyes latin-amerikai országokban is komolyabb sajtóvisszhangot váltott ki.

Argentínában például a most esedékes elnökválasztás miatt került terítékre: ugyanis Orbán Viktor után az egyik legesélyesebb jelöltnek számító Javier Milei volt Tucker Carlson következő interjúalanya.

A magyar miniszterelnökkel készült felvétel pedig mindkét alkalommal nézettségi rekordokat döntött.

Sőt hozzátették, hogy az egyik argentin lap egészen odáig „merészkedett”, hogy Carlson második Orbán-interjúját a műfajon belül a történelem harmadik legnézettebb adásaként aposztrofálta – írták.

Az elemzés kitért arra is, hogy a latin-amerikai államok közül Kolumbiában is reflektáltak az interjúra. A Costa Noticias című lap egy terjedelmes cikkben tárgyalta az elhangzottakat, ahol külön kiemelték Orbán Viktor politikai téren tanúsított józan gondolkodását – áll az alapítvány közleményében.

Kapcsolódó írásaink