Külföld

Módosította Izrael az október 7-i Hamász-támadás áldozatainak számát

Izrael a korábbi 1400-ról 1200-re módosította a Hamász Izrael területén október 7-én végrehajtott támadása áldozatainak a számát, miután több holttestet a palesztin iszlamista szervezet fegyvereseként azonosítottak – közölte a külügyminisztérium szóvivője.

Módosította Izrael az október 7-i Hamász-támadás áldozatainak számát
A Hamász iszlamista szervezet Izrael ellen indított támadást október 7-én
Fotó: AFP/Middle East Images/Yahel Gazit

Az izraeli hatóságok azért tették közzé ezt az adatot, mert immár úgy vélik, hogy sok azonosítatlan holttest a Hamász terrortámadásában részt vett fegyvereseké, nem pedig izraeli áldozatoké – mondta Lior Haiat szóvivő az AFP francia hírügynökségnek.

„A Hamász terroristái hidegvérrel meggyilkoltak mintegy 1200 embert, és 240-et elraboltak, közöttük csecsemőket, gyermekeket, nőket és időseket” – áll az izraeli minisztérium által pénteken kiadott, immár a felülvizsgált adatot tartalmazó közleményben.

A korábbi, 1400 áldozatra vonatkozó adatot a támadást követő héten állapították meg, és azóta érvényben volt.

Az október 7-i támadás után Izrael háborút hirdetett a Gázai övezetet irányító Hamász felszámolására. A palesztin terület elleni szüntelen légitámadásokban a Hamász egészségügy-minisztériuma szerint több mint 11 ezer ember halt meg, közöttük több mint 4500 gyermek.

Kapcsolódó írásaink