Külföld

Bombafenyegetés miatt lezárták az EU-intézmények közelében található Leopold parkot Brüsszelben

A forgalom a park könyékén zavartalan

Bombafenyegetés miatt péntek délelőtt lezárták az Európai Parlament melletti, valamint az Európai Tanács és az Európai Bizottság közelében található Leopold parkot - derült ki az Európai Parlament (EP) biztonsági szolgálatának az EP-képviselőknek küldött és az MTI-hez is eljutott üzenetéből.

Bombafenyegetés miatt lezárták az EU-intézmények közelében található Leopold parkot Brüsszelben
A Leopold park Brüsszelben
Fotó: Hans Lucas via AFP/Martin Bertrand

Az Európai Parlament sms-ben küldött üzenetben értesítette az EP-képviselőket a bombafenyegetésről. Az üzenetben azt írták: a Leopold parkot a rendőrség lezárta, az EP épülete azonban nincs veszélyben, közvetlen fenyegetés nem áll fent. "A rendőrség kezeli a helyzetet" - írták.

Az EP munkatársai az MTI-nek elmondták, az épületet nem zárták be, senkinek sem kellett elhagynia az épületet. Szemtanúk szerint a park bejáratainál rendőrautók állnak, a kapukat rendőrségi felirattal ellátott szalaggal zárták le. A forgalom a park könyékén zavartalan, a gyalogosok azonban a parkkal szembeni járdán közlekedhetnek.

Bombafenyegetés miatt kiürítették Brüsszel Schaerbeek nevű negyedében található King Baudouin Főiskolát péntek délelőtt - tájékoztatott az RTL.info internetes hírportál.

Az iskola vezetésének tájékoztatása szerint a diákokat és a tanárokat a közeli parkokba evakuálták. Az épületet rendőrük vizsgálják. A diákok és a tanárok biztonságban vannak. Senki sem léphet az iskolába, ameddig arra a rendőrség nem ad engedélyt - áll a közleményben.

Kapcsolódó írásaink