Külföld

Illegális migráns erőszakolt meg egy 92 éves nőt Bécsben egy idősek otthonában

A bestiális bűncselekmény egész Ausztriát sokkolta

Az osztrák rendőrség őrizetbe vett egy papírok nélküli illegális algériai bevándorlót, aki a gyanú szerint megerőszakolt és kirabolt egy 92 éves nénit a Bécs belvárosában található „Haus Wieden” idősek otthonában – jelentette az Exxpress osztrák hírportál alapján a Ripost.

Illegális migráns erőszakolt meg egy 92 éves nőt Bécsben egy idősek otthonában
Képünk illusztráció
Fotó: AFP/Anadolu Agency/Ozge Elif Kizil

Sajtóbeszámolók szerint a bestiális bűncselekmény október 11-én, kora délután történt. A meg nem nevezett algériai elkövető egyszerűen besétált a Bécs egyik legelegánsabb, Wieden nevű kerületében található idősek otthonába, kiválasztotta a legkiszolgáltatottabb ott lakót, egy 92 éves nénit, belülről kulcsra zárta a szobája ajtaját, majd az ágyhoz kötözte és megerőszakolta. Miután ezzel végzett, magához vette az aranyékszereit, rázárta a szobát, majd távozott az intézményből.

A történtekre csak azután derült fény, hogy az áldozat rokonai aggódva felhívták az otthon személyzetét, mivel nem tudták elérni telefonon a hozzátartózójukat. Az idős nénit végül sokkos állapotban, az ápolók találták meg, miután rátörték az ajtót. Ezt követően a bécsi hivatásos mentőszolgálat szakemberei elsősegélyben részesítették, majd kórházba szállították. Az állapotáról azóta semmit sem tudni.

A rendőrség közlése szerint a 23 éves algériai gyanúsítottat Felső-Ausztriában fogták el, miközben autókat próbált meg feltörni egy hipermarket parkolójában. Úgy tudni, a rabosításakor vett DNS minta alapján azonosították a hetekkel korábban történt nemi erőszak elkövetőjeként, a minta ugyanis 100 százalékban megegyezett azzal, amelyet a 92 éves néni ágyában talált testnedvekből vételeztek.

A gyanúsítottról egyelőre annyit tudni, hogy idén érkezett illegálisan Ausztriában, és a nemi erőszak elkövetése előtt néhány nappal nyújtotta be a menedékkérelmét az illetékes hatóságoknak.

Első rendőrségi meghallgatásán az algériai azzal védekezett, hogy semmire sem emlékszik a nemi erőszakból, mert túl sok „tablettát” szedett be.

Kapcsolódó írásaink