Külföld

Saját kisfia okozhatta az ukrán hadsereg főparancsnok-helyettesének halálát

Az ügyészség szerint véletlenül robbant fel a gránát, olvasható a Mandineren megjelent cikkben.

Saját kisfia okozhatta az ukrán hadsereg főparancsnok-helyettesének halálát
Robbanás áldozata lett Hennagyij Csasztjakov őrnagy, az ukrán hadsereg főparancsnokának helyettese; a hírek szerint a katonai vezetőt az egyik születésnapi ajándékában lévő gránát robbanása ölte meg (Képünk illusztráció)
Fotó: NorthFoto

Mint mi is megírtuk, tegnap robbanás áldozata lett Hennagyij Csasztjakov őrnagy, az ukrán hadsereg főparancsnokának helyettese; a hírek szerint a katonai vezetőt az egyik születésnapi ajándékában lévő gránát robbanása ölte meg, most a BBC közölt újabb részleteteket a történtekkel kapcsolatban.

Ihor Klimenko, belügyminiszter azt állította a minap, hogy Csasztjakov 13 éves kisfia a gránáton lévő biztosítószeggel kezdett játszani. Ekkor az őrnagy elvette a gránátot, eközben azonban kihúzta a szeget, emiatt pedig a gránát felrobbant.

Az ügyészek szerint tehát a gránát véletlenül robbant fel.

A hatóságok tragikus balesetnek minősítették az esetet, és türelmet kértek a lakosságtól, mivel a hivatalos vizsgálat egyelőre folyamatban van.

Ugyanakkor számos megszólaló kételkedik a hivatalos magyarázatban. Sokan az ukrán vezetésen belüli belharcokra gyanakodnak. Miután Zaluzsnij főparancsnok egy Time Magazinnak adott interjúban beismerte az ukrán ellentámadás kudarcát, heves kritikákat kapott érte Zelenszkij elnöktől, és látványosan megromlott köztük a viszony.

Kapcsolódó írásaink