Külföld

Fidesz: A baloldal újra a magyarok pénzével zsarol

Céljuk, hogy Magyarország semmilyen uniós forrást se kapjon

Az európai baloldal és a magyar „dollárbaloldal” képviselői újra a magyarok pénzével zsarolnak, céljuk, hogy Magyarország semmilyen uniós forrást se kapjon – jelentette ki a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportja közleményében kedden.

Fidesz: A baloldal újra a magyarok pénzével zsarol
Európai Unió
Fotó: Belga via AFP/Belga MAG/James Arthur Gekiere

A képviselőcsoport arról tájékoztatott, hogy Európai Parlament költségvetési és költségvetési ellenőrző bizottsága kedden összevont ülést tartott, amelyen Johannes Hahn költségvetésért, valamint Nicolas Schmit foglalkoztatásért és szociális jogokért felelős uniós biztosok meghallgatásával megvitatták a Magyarországgal szemben folyó költségvetési kondicionalitási eljárást.

A Fidesz európai parlamenti képviselői kijelentették, a félévente megrendezett „tetemre hívással” az európai baloldal és a magyar „dollárbaloldal” képviselőinek egy céljuk van: Magyarország semmilyen uniós forrást se kapjon.

A képviselőcsoport tájékoztatása szerint Deli Andor, a Fidesz EP-képviselője a meghallgatás során elmondott felszólalásában úgy fogalmazott: „lehet, hogy ezt egyesek strukturált párbeszédnek hívják, de valójában, ami zajlik, az egy intézményi visszaélés”.

Az Európai Parlament baloldala hatáskör hiányában politikai nyomást akar gyakorolni az Európai Bizottságra - húzta alá. Szavai szerint a baloldal reakciója kiszámítható: valahányszor egy hírügynökség meglebegteti a hírt az uniós bizottság és Magyarország esetleges megállapodásáról, azonnal összehívják ezeket az üléseket. Megismétlődnek a szokásos kritikák és vádak: „semmi sem elég, amit a magyar kormány tesz”, az Európai Bizottság pedig újabb és újabb feltételeket szab – mondta.

Deli Andor kiemelte: tagadhatatlanok és tárgyilagosan igazolhatóak Magyarország eredményei, a tárgyalások pedig előrehaladnak. Az Európai Bizottságnak nem szabad engednie az EP baloldali nyomásának, különben az egész eljárás bohózattá válik – figyelmeztetett.

„Legfontosabb a feltételrendszer további átpolitizálásának elkerülése, de ahogy a jelenlegi intézményi ciklus a végéhez közeledik, és az EP-választásra készülünk, Magyarország csak újabb politikai sárdobálásra és az Európai Bizottságra nehezedő nyomásra számíthat” – fogalmazott a fideszes EP-képviselő.

A képviselőcsoport tájékoztatása szerint Nicolas Schmit luxembourgi uniós biztos az ülésen nyíltan kimondta: Magyarország nem kaphat uniós forrást, mert nem enged be migránsokat és nem engedi, hogy homoszexualitásról és nemváltoztatásról szóló információk jussanak el a gyermekekhez.

„Ezzel újra kibújt a szög a zsákból: az Európai Bizottságnak igazából továbbra is a magyar gyermekvédelmi törvénnyel és az illegális migránsok megállításával van problémája” – fogalmaztak.

A Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportja kiáll amellett, hogy Magyarország megvédi a gyermekeket és megállítja az illegális migrációt – jelentette ki közleményében a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportja.

Kapcsolódó írásaink