Külföld

New York Times felmérés: Trump az ingadozó államokban is jelentősen vezet Biden előtt

Joe Biden amerikai elnök elveszítené a választásokat Donald Trump volt elnökkel szemben, ha most tartanák azokat – derül ki a New York Times/Siena College és a CBS/YouGov vasárnap közzétett felméréseiből, amit az Orosz Hírek szúrt ki.

New York Times felmérés: Trump az ingadozó államokban is jelentősen vezet Biden előtt
Donald Trump nyerő pozícióban van
Fotó: AFP/Getty Images North America/Joe Raedle

A New York Times felmérése szerint Trump a hat kritikus „ingadozó állam” közül ötben jelentősen vezet Biden előtt, Nevadában 11 pontos előnye van, és kisebb különbséggel vezet Georgia, Arizona, Michigan és Pennsylvania államban. Egyedül Wisconsin kedvezett Bidennek – és csak kétpontos különbséggel – írták.

Hozzátették: a megkérdezettek kétharmada szerint az USA rossz irányba halad, és a többség minden demográfiai csoportban azt állította, hogy Biden politikája személyesen ártott neki. Csaknem háromnegyedük (71%) szerint az elnök túl öreg ahhoz, hogy hatékonyan töltse be ezt a tisztséget – beleértve saját támogatóinak több mint felét –, míg 62% szerint nem rendelkezik a feladathoz szükséges szellemi képességekkel.

Tízből mintegy hat szavazó (59%) bízott Trumpban Bidennel szemben a gazdaság kérdésében – amelyet a válaszadók többsége a 2024-es választások legfontosabb kérdésének ítélt –, és a Trump iránti preferencia minden iskolázottsági és jövedelmi szinten, életkorban, nemben érvényesült – írták.

Kapcsolódó írásaink