Külföld

„Mindig jó találkozni egy olyan őszinte baráttal, mint Orbán Viktor” – közös képet posztolt a szerb elnök Orbán Viktorral

Pásztor Istvánt a Vajdasági Magyar Szövetség elnökét a szabadkai Bajai úti temetőben helyezték örök nyugalomra. A temetésen Orbán Viktor miniszterelnök és Aleksandar Vucic szerb elnök is beszédet mondott – olvasható a Mandiner-en.

„Mindig jó találkozni egy olyan őszinte baráttal, mint Orbán Viktor” – közös képet posztolt a szerb elnök Orbán Viktorral
Együtt ebédelt a két szerb vezető és Orbán Viktor miniszterelnök
Fotó: Instagram/Aleksandar Vucic

A beszédek után Orbán Viktor miniszterelnök, Aleksandar Vucic szerb elnök, valamint Milorad Dodik a Boszniai Szerb Köztársaság elnöke együtt költötték el ebédjüket. Erről tanúskodik Vucic Instagram-bejegyzése, melyhez az alábbiakat fűzte:

„Mindig jó találkozni egy olyan őszinte baráttal, mint Orbán Viktor, és beszélni a még szorosabb és erősebb együttműködésről számos Szerbia és Magyarország érdekét szolgáló közös projektben, amelyek célja két testvéri nemzetünk jobb élete.”

Egy közös kép is készült, amit Aleksandar Vucic osztott meg az Instagram-oldalán.

Elmondta azt is: „A két ország kapcsolata ma a legmagasabb szinten van, köszönhetően Pásztor Istvánnak is, aki évekig a szerbeket és magyarokat összekötő legerősebb láncszem volt. Kedves barátom, köszönöm és örök dicsőség.”

Kapcsolódó írásaink