Külföld

Putyin: A nyugati országok hangnemet váltottak

A nyugati nemzetek, amelyek korábban ragaszkodtak ahhoz, hogy Ukrajnának a harctéren kell legyőznie Oroszországot, fokozatosan változtatnak álláspontjukon – állapította meg pénteken Vlagyimir Putyin orosz elnök, olvasható az oroszhirek.hu-n megjelent cikkben.

Putyin: A nyugati országok hangnemet váltottak
Vlagyimir Putyin orosz elnök
Fotó: AFP/Pool/Sergei Guneyev

„Most már változtatnak a hangnemükön, mást mondanak” – mondta az orosz államfő a Polgári Kamara tagjainak, egy olyan civil társadalmi testületnek, amelynek feladata, hogy konzultáljon a kormánnyal a politikaalkotásról.

Putyin amellett érvelt, hogy a nemzetnek minden szempontból, így a gazdaság, a hadsereg és a politikai stabilitás terén is erősebbé kell válnia. Az ilyen erő elriasztja az ellenséges szereplőket attól, hogy megpróbálják elszigetelni Oroszországot – mondta.

Ők (az uniós országok) kizárták az energiánkat. és akkor mi van? Mi az eredmény? A mi GDP-nk idén három százalékkal fog nőni, a vezető európai gazdaságok pedig zsugorodnak jegyezte meg.

„Szenvednek, valódi problémáik vannak” – tette hozzá Putyin, megjegyezve, hogy ezt örömmel mondja.

Ez nem jelenti azt, hogy agresszívan kellene viselkednünk. Azt jelenti, hogy szuverénnek kell lennünk a szó minden értelmében – zárta szavait.

Kapcsolódó írásaink