Külföld

Modernizálják az osztrák S4-es pályát

Szerdán kezdődik a munka

Idén már hatan haltak meg közlekedési balesetben az S4-es gyorsforgalmin a Nagymarton (Mattersburg) és Bécsújhely (Wiener Neustadt) közötti szakaszon. A tervek szerint 2025-re biztonságtechnikai korszerűsítést hajtanak végre e sztrádán.

Modernizálják az osztrák S4-es pályát
Sok a halálos baleset (képünk illusztráció)
Fotó: AFP/APA/Tobias Steinmaurer

Biztonságosabbá teszik a magyarok által is előszeretettel használt S4-es gyorsforgalmit Ausztriában – jelentette be kedden az Osztrák Közszolgálati Rádió (ORF). Mint közölték, ebben az esztendőben már hatan haltak meg közlekedési balesetben a Nagymarton (Mattersburg) és Bécsújhely (Wiener Neustadt) közötti szakaszon.

November 1-jétől fennakadásokra kell számítani az S4-es gyorsforgalmin. A halálos kimenetelű, frontális ütközések megelőzése érdekében szerkezeti elválasztást helyeznek ki. Ezt az intézkedést már régóta követelték, és most végre is hajtják. Az építési munkálatok első heteiben mindkét irányban csak egy sáv lesz járható – ezért óránként nyolcvan kilométeres sebességkorlátozást vezetnek be.

A tényleges biztonsági korszerűsítés 2025-ben kezdődik. A befejezést – mindkét irányban két sávval és vészsávval – 2028-ra tervezik. A beruházás mintegy 270 millió eurót (104,2 milliárd forintot) tesz ki.

Kapcsolódó írásaink