Külföld

Rod Dreher: Nevetséges a nyugati Orbán-hisztéria, Magyarország biztonságos, civilizált és demokratikus

Rod Dreher a The Critic című brit politikai és kulturális magazinban megjelent többoldalas írásában budapesti látogatásáról és ennek apropóján az ország vezetéséről ír. Azt írja, külföldi barátai sokszor kérdezik, hogy nem túlzottan konzervatív-e Magyarország, holland barátai például azt feltételezték, hogy Magyarországon megverik az utcán a homoszexuálisokat – számolt be a Mandiner.

Rod Dreher: Nevetséges a nyugati Orbán-hisztéria, Magyarország biztonságos, civilizált és demokratikus
Rod Dreher amerikai konzervatív publicista
Fotó: MH/Purger Tamás

Dreher cikkében megjegyzi, ez a jelenség inkább Hollandiában fordul elő, ahol valóban nincsenek biztonságban a homoszexuálisok a muszlimok miatt.

Ahogy az elmúlt hetekben a zsidók számára is Magyarország a legbiztonságosabb ország Európában, ahol nincsenek agresszív, Hamász-barát tüntetések.

Az amerikai újságíró felidézi, amikor 2018-ban egy sajtószabadsággal foglalkozó konferencia apropóján Budapesten járt, Orbán Viktor személyesen fogadta a külföldi újságírókat a Karmelita kolostorban, és készségesen válaszolt a kérdéseikre.

„Arra számítottam, hogy Orbán egy durva diktátor lesz” – írja Dreher, aki ehelyett egy nyitott, intelligens, angolul kiválóan kommunikáló politikussal találkozott. Leírja, 2021-ben ismét Budapestre látogatott egy könyve miatt, és egészen lenyűgözte a város: szép, tiszta és biztonságos, pedig az utcákon alig találkozni rendőrökkel.

Kapcsolódó írásaink