Külföld

Nógrádi György: A libanoni határnál állig felfegyverzett Hezbollah-sereg várja az izraelieket

A Közel-Kelet képes egy világháborút kirobbantani

Minél tovább fog tartani ez a háború, annál jobban el fogják ítélni Izraelt, a világ jobban hisz a Hamász-propagandának, mint az izraelinek – mondta Nógrádi György a Hír TV Háború Ukrajnában és Izraelben című műsorában.

Nógrádi György: A libanoni határnál állig felfegyverzett Hezbollah-sereg várja az izraelieket
Nógrádi György
Fotó: Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő tisztelői Facebook-oldal

Izraeliek mennek előre a gázai övezetben, próbálják az izraeli áldozatok számát minimálisra csökkenteni – mondta a Hír TV Háború Ukrajnában és Izraelben című műsorában Nógrádi György. A biztonságpolitikai szakértő hozzátette, gyakorlatilag állóháború alakult ki, de a politikai színtéren hatalmas harc van. Emlékeztetett, a németek kétezer katonát telepítettek Ciprusra, eközben a harmadik világ felsorakozott Izrael ellen. Az izraeli lakosság többsége követeli Netanjahu lemondását.

Amerikáról elmondta, a washingtoni cél az, hogy a bideni adminisztrációt sikeresnek tüntessék fel.

A Hamász számára fontosak a túszok, mert amíg életben vannak, van esély kicserélni őket az izraeli börtönökben lévő palesztinokkal – jegyezte meg.

Kifejtette, minél tovább fog tartani ez a háború, annál jobban el fogják ítélni Izraelt, a világ jobban hisz a Hamász-propagandának, mint az izraelinek.

Nógrádi György megjegyezte, a libanoni határnál állig felfegyverzett Hezbollah-sereg várja az izraelieket.

Kellene egy olyan nagyhatalom, aki ezt a konfliktust levezényli, erre csak Amerika lenne képes – hívta fel a figyelmet, hozzátéve, az EU azt mondta, hogy átveszi a vezető szerepet, de ez nevetséges, nincs meg a katonai ereje sem.

Kiemelte, a Közel-Keleten mindig mindenben benne van egy regionális háború, a Közel-Kelet képes egy világháborút kirobbantani.

Kapcsolódó írásaink