Külföld

Iráni elnök: „Izrael átlépte a vörös vonalat, ami mindenkit cselekvésre kényszeríthet”

Ebrahim Raiszi Amerikának is üzent

Az iráni vezető határozottan kijelentette, hogy a cionista rezsim átlépte a vörös vonalakat, ami komoly válsághelyzetet teremtett a térségben – írta meg a Magyar Nemzet.

Iráni elnök: „Izrael átlépte a vörös vonalat, ami mindenkit cselekvésre kényszeríthet”
Ebrahim Raisi iráni elnök
Fotó: NorthFoto

Ebrahim Raiszi az arab Al-Dzsazíra televíziónak adott interjújában elutasította azokat a vádakat, amelyek szerint Irán kötődik a Hamász Izrael elleni támadásaihoz. Ugyanakkor kihangsúlyozta, hogy Irán nem fogja figyelmen kívül hagyni, hogy az Egyesült Államok beavatkozik a Gázai övezeti konfliktusba.

A cionista rezsim bűncselekményei átlépték a vörös vonalakat, ami mindenkit cselekvésre kényszeríthet. Washington azt kéri tőlünk, hogy ne tegyünk semmit, de továbbra is széles körű támogatást nyújtanak Izraelnek.

Ebrahim Raiszi nagy problémának látja, hogy az Az Egyesült Államok nem veszi figyelembe Irán figyelmeztetéseit, és továbbra is támogatást nyújtanak Izraelnek.

Őszintén mondom az amerikai államférfiaknak, akik jelenleg a népirtást irányítják Palesztinában, hogy nem üdvözöljük a háború kiszélesedését a régióban. Azonban, ha a Gázai övezetben folytatódik a népirtás, nem menekülhetnek meg ettől a tűztől – tette hozzá Ebrahim Raiszi .

Az iráni elnök az X közösségi oldalon közzétett közleményében is megerősített, hogy Izrael átlépte a vörös vonalat.

A feszültség továbbra is magas marad a Közel-Keleten, és az események alakulása az egész világra kihatással lehet. A nemzetközi közösség figyelemmel kíséri a helyzetet, és várja, hogy hogyan reagálnak a vezető hatalmak az egyre mélyülő válságra a régióban.

Kapcsolódó írásaink