Külföld

Erdoğan is ott lesz a palesztinok melletti tüntetésen

A török államfő nemrég felszólította Izraelt a bombázások abbahagyására, valamint pártját is egy palesztinok melletti tüntetés megszervezésére

Recep Tayyip Erdoğan török elnök nemrég felszólította Izraelt a légicsapások felfüggesztésére, valamint egyúttal pártját is utasította, hogy szervezzenek egy megmozdulást a palesztinok támogatására. Az eseményt a párt meg is szervezte és úgy néz ki, maga az elnök is részt vesz rajta.

Erdoğan is ott lesz a palesztinok melletti tüntetésen
A török elnök maga is részt vesz a megmozduláson
Fotó: Anadolu Agency via AFP/Ahmet Okur

Recep Tayyip Erdoğan török elnök, a nemrég még Twitterként ismert közösségi oldalon az X-en szólította fel Izraelt a légitámadások felfüggesztésére.

„Izrael az éjjel fokozta a Gázai övezet bombázását, amely ismét nők, gyermekek, ártatlan civilek ellen irányult, és még súlyosabbá tette a humanitárius válságot. Izraelnek azonnal fel kell hagynia ezzel az őrültséggel, le kell állítania a támadásait” – fogalmazott Erdoğan bejegyzésében.

Az államfő egyúttal utasítást is adott pártjának, hogy szervezzenek egy nagygyűlést, amit szombat este meg is tartanak. Erdoğan egyúttal a résztvevőknek is üzent, és felkérte őket, hogy a szombat esti isztambuli eseményen adjanak hangot kiállásuknak a palesztin nép mellett az Izrael általi üldöztetéssel szemben.

A török államfő egyúttal azt is bejelentette, hogy személyesen is részt vesz a megmozduláson.

Kapcsolódó írásaink