Külföld

Az oroszok folytatják Avgyijivka bekerítési kísérletét, miközben az ukránok Bahmuttól délre rohamoznak

Aktívan használják a légierőt

Az orosz csapatok nem hagynak fel Avgyijivka bekerítésének a kísérletével aktív légi támogatással, de mindez sikertelen, miközben az ukrán csapatok Bahmuttól délre folytatják a támadást – közölte csütörtökön Andrij Kovaljov, az ukrán fegyveres erők vezérkarának szóvivője egy televíziós műsorban, számolt be az Rbc.ua hírportál alapján a Karpatalja.info.

Az oroszok folytatják Avgyijivka bekerítési kísérletét, miközben az ukránok Bahmuttól délre rohamoznak
Ukrán katonák a bahmuti front közelében egy holland YPR–765 páncélozott személyszállító járművel
Fotó: AFP/Genya Savilov

A jelentés szerint Kovaljov az ukrán televízió nonstop háborús adásában elmondta: „Avgyijivka irányában az ellenség nem hagy fel a város bekerítésével. Aktívan használja a légierőt. Katonáink azonban szilárdan tartják a védelmet, jelentős veszteségeket okozva az ellenségnek élőerőben és felszerelésben.”

A szóvivő elmondása szerint az ellenség támadó műveletei a Donyeck megyei Sztepove, Avgyijivka, Tonenyko és Szeverne térségében nem jártak sikerrel. Ott 15 ellenséges támadást vertünk vissza – tette hozzá. Ezzel párhuzamosan az ukrán védelmi erők folytatják az offenzívát Melitopol irányában élőerő- és eszközveszteséget okoznak a megszálló csapatoknak, kimerítve az ellenséget – mutatott rá.

„Bahmut irányában tíz ellenséges támadást vertek vissza az ukrán katonák a Donyeck megyei Bohdanyivka, Ivanivszke, Kliscsijivka, Andrijivka településeknél. Az ukrán védelmi erők Bahmuttól délre folytatják a támadó műveleteiket, veszteségeket okozva az ellenségnek élőerőben és felszerelésben, és megvetve a lábukat elért vonalakon” – hangsúlyozta Andrij Kovaljov.

Kapcsolódó írásaink