Külföld

Borrell: A háború gyors befejezése Ukrajna kapitulációját jelentené

Oroszország Ukrajna elleni háborúja gyors befejezésének módja a Kijevnek nyújtott támogatások megszüntetése, de ezt nem akarják az Európai Unióban – jelentette ki Josep Borrell, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője az Európa és a világ elnevezésű konferencián, számolt be a Karpat.in.ua hírportál.

Borrell: A háború gyors befejezése Ukrajna kapitulációját jelentené
Josep Borell
Fotó: AFP/Anadolu Agency/Dursun Aydemir

A jelentés szerint Borrell elmondta, hogy az ukránok nem tudnak védekezni az orosz agresszió ellen, és európai támogatásra van szükségük. Továbbá az Európai Unió nem akarja megengedni, hogy Ukrajna kapituláljon Vlagyimir Putyin orosz diktátor rezsimje előtt – tette hozzá.

Tudom, hogyan kell gyorsan véget vetni a háborúnak. Ha abbahagyom Ukrajna támogatását, az az ukránok kapitulációjával fog véget érni. Így akarjuk, hogy a háború véget érjen? Szerintem nem. Nem engedhetjük meg, hogy Putyin bábkormányt állítson fel Kijevben, és az orosz hadsereg a lengyel határon legyen” – hangsúlyozta az Európai Unió fődiplomatája.

„Putyin kétszer meggondolta volna Ukrajna megtámadását, ha tudta volna, hogy az Európai Unió és más szövetségesei hogyan fogják támogatni az ukránokat” – mutatott rá Josep Borrell.

Kapcsolódó írásaink