Külföld

35 buszt gyújtottak fel a riói gengszterek, miután megölték a bandavezért

Bűnözői csoportok hajtották végre az akciót, aminek ideje alatt legkevesebb 35 buszt gyújtottak fel hétfőn Rio de Janeiróban. Azt követően történt a gyújtogatás, hogy egy rendőrségi akcióban végeztek egy gengszterfőnökkel – számolt be a Liner.

35 buszt gyújtottak fel a riói gengszterek, miután megölték a bandavezért
Az egyik kiégett busz a brazíliai Rio de Janeiróban lévő Recreio dos Bandeirantesnél 2023. október 23-án
Fotó: AFP/Bruno Kaiuca

A buszokkal szembeni támadások Rio nyugati részére összpontosultak, ahol rivális bűnözői csoportok küzdenek a területi ellenőrzésért. Az állam legnagyobb milíciavezetőjének unokaöccsével végeztek a rendőrök, ami már sok volt a gengsztereknek – írták.

A milícia eredetileg a drogbandák által sújtott szegénynegyedek önvédelmi erőiként jöttek létre, mára viszont több különböző bűnszervezetben működő bűnözői csoporttá nőtte ki magát. A felgyújtott buszok közül 20 városi volt, míg 5 másik a gyorsvasúthoz tartozott, a többi pedig bérelt vagy turisztikai busz volt – számolt be a portál.

A rendőrség sikeres akcióként könyvelte el a férfi kiiktatását, aki a félkatonai csoport „hadvezéreként” tevékenykedett, és egyúttal ő volt a felelőse a Rio lakosait terrorizáló területi háborúnak – írták.

Kapcsolódó írásaink