Külföld

Szankciós csomag újragombolva + VIDEÓ

Az Európai Unión röhög a világ másik fele

Ezen már nem csak Oroszországban kacagnak hangosan. Érkezik a 12. szankciós csomag olyan ostobaságokkal, amikre normális ember biztosan nem gondolt volna. Ahogy arról az Euobserver hírt adott, Litvánia a legújabb uniós szankciócsomag részeként javasolja a fűtőtestek, szögek, gombostűk és varrótűk Oroszországba irányuló exportjának betiltását – írja a magyarnemzet.hu.

Szankciós csomag újragombolva + VIDEÓ
Képünk illusztráció
Fotó: NorthFoto

Nem hagyta szó nélkül az orosz külügyi szóvivő sem, aki hangosan kacagott a hír olvasásakor.

Marija Zaharovának az egy évvel korábbi szankciók bejelentése jutott eszébe, amikor is éppen az ismertetés pillanatában kínai üzletemberekkel volt találkozója.

Hatalmas, hangos nevetésben törtek ki a kínai üzletemberek, akik azonnal megértették, hogy az újabb szankció újabb lehetőség a számukra, írta le az orosz külügyi szóvivő, aki egyben emlékeztetett arra is, hogy a japán személygépkocsik importját is kínai márkákkal helyettesítették.

De a mémgyárak is elindultak a hír hallatán, egyeseknek a kötögető biztosnéni jutott az eszébe, aki a bizottság elnökének beszéde alatt családi karácsonyi ajándéksálat kötöget.

Objektum doboz

Működnek a szankciós csomagok?

Ursula von der Leyen egy évvel korábban azt állította, hogy az oroszok már a mosógépekből szedik ki a csipeket a hadiipar számára, mert az oroszellenes szankciók működnek…

Kapcsolódó írásaink