Külföld

Áttört a rendőrségi ellenőrző pontokon egy embercsempész

Az ámokfutó, miután megállt, gyalog menekült még több száz méteren át

Egy embercsempész több menekülttel az autójában két ellenőrzőponton is áttört Szászországban. A gyanúsított Lengyelországból érkezve hétfő este átszáguldott egy Zittau melletti szövetségi úton lévő határellenőrző ponton, majd az üldöző rendőrök elől egy közeli faluba menekült, ahol áttört egy másikon – közölte az ebersbachi szövetségi rendőrkapitányság az AFP szerint.

Áttört a rendőrségi ellenőrző pontokon egy embercsempész
Rendőri ellenőrzés Kelet-Németországban, ahol az incidens is történt
Fotó: AFP/Jens Schlueter

Csak egy építkezésnél állította meg végül a sofőr az autót, és gyalog folytatta menekülését. Néhány száz méter megtétele után a rendőröknek sikerült elfogniuk és letartóztatniuk a 49 éves férfit. Az autójában hat szíriai menekült, köztük egy egy- és egy négyéves kisgyermek ült. Mindannyian sértetlenek maradtak.

A renőrség életveszélyes körülmények között elkövetett embercsempészés, a közúti közlekedés veszélyes akadályozása, alkoholos befolyásoltság alatt történő járművezetés és illegális gépjárműversenyzés miatt indított eljárást.

Bajorországban a rosenheimi szövetségi rendőrség pénteken mintegy 30 törökországi és szíriai embert fogott el, akiket a jelek szerint egy szellőzés nélküli furgonban csempésztek be. Saját bevallásuk szerint a hathónapos és 56 éves közötti életkorú menekültek órákig összezsúfolva kényszerültek utazni egy ülőhely és illemhely nélküli furgonban.

A csoportból egy nő többször is elájult. Az emberek eltávolították az ajtón lévő pecsétet, hogy mindenki felváltva kapjon levegőt a résen. A nyomozás szerint Törökországból csempészték őket Németországba, és egy Schöffau melletti erdő közelében hagyták őket. A csempész elmenekült.

Kapcsolódó írásaink