Külföld

Amerikai hadihajó lőtt le Izrael felé tartó rakétákat és drónokat

Egy amerikai hadihajó a Vörös-tengeren több rakétát és drónt lőtt le, amelyek talán Izraelben lévő célok felé tarthattak - közölte csütörtökön az amerikai védelmi minisztérium szóvivője.

Amerikai hadihajó lőtt le Izrael felé tartó rakétákat és drónokat
Amerikai hadihajó a Vörös-tengeren több rakétát és drónt lőtt le, amelyek Izrael felé tarthattak - A felvétel illusztráció
Fotó: AFP / GREG JOHNSON / US NAVY

„Nem mondhatjuk meg biztosan, mi volt ezen rakéták és drónok célja, de Jemenből lőtték ki őket és északnak tartottak a Vörös-tenger mentén potenciálisan izraeli célok felé” - ismertette Pat Ryder sajtótájékoztatóján.

Nem sokkal korábban amerikai tisztségviselők arról számoltak be, hogy a Carney nevű amerikai romboló Jemen térségében elfogott több lövedéket, amelyek nem a hajót vették célba.

A térségbe vezényelt amerikai erők fokozott készültségben vannak az Irán támogatását élvező fegyveres csoportok tevékenysége miatt a Gázai övezetben elmérgesedett helyzet közepette.

Az Irán támogatását élvező jemeni húszi lázadók támogatásukról biztosították a palesztinokat és megfenyegették Izraelt.

Az Egyesült Államok jelentős haditengerészeti erőket vezényelt a térségbe a múlt héten, ideértve két repülőgép-hordozót, valamint a kísérőhajókat és csaknem kétezer tengerészgyalogost.

Kapcsolódó írásaink