Külföld

Az izraeli elnök fogadta a brit kormányfőt

Folytatják az együttműködést az erőszak terjedésének megállítása érdekében

Rishi Sunak brit miniszterelnök csütörtökön Izraelben találkozott Jichák Hercog izraeli elnökkel, és megállapodtak arról, hogy a régióban el kell kerülni az erőszak elharapódzását – közölte a brit kormány.

Az izraeli elnök fogadta a brit kormányfőt
Rishi Sunak brit miniszterelnök és Jichák Hercog izraeli elnök
Fotó: Anadolu Agency via AFP/Anadolu Agency/Handout–GPO

„A miniszterelnök és Hercog elnök hangsúlyozta: elengedhetetlenül szükséges elkerülni az erőszak további terjedését a régióban. Megegyeztek, hogy a folytatják az együttműködést ennek érdekében” – áll a Downing Street közleményében.

Ezen felül arról is megállapodtak, továbbra is dolgozni fognak azon, hogy elérjék a túszként fogva tartott brit állampolgárok elengedését.

Sunak nyomatékosította, hogy az Egyesült Királyság szolidáris Izraellel, és azt is hangsúlyozta, hogy be kell juttatni a humanitárius segítséget Gázába.

„Szolidaritást vállalunk Önnel és az izraeli néppel, és kiállunk amellett, hogy Izraelnek joga van megvédenie magát, hogy helyreállítsa a biztonságot, és biztosítsa a túszul ejtett emberek biztonságos visszatérését” - mondta Sunak Hercognak a találkozó televízióban közvetített részén.

„A palesztinok a Hamász tetteinek áldozatai. Fontos, hogy továbbra is megadjuk a hozzáférést a humanitárius segítséghez” - tette hozzá a brit miniszterelnök.

Kapcsolódó írásaink