Külföld

Kiszivárgott a királyi család eddig titkolt programja

Kibabráltak Vilmosékkal: informatikai baki okozta a felfordulást, ritkán történik ekkora baki a királyi családban – írta meg a promotions.hu.

Kiszivárgott a királyi család eddig titkolt programja
Kate és Vilmos
Fotó: AFP/Pool/Suzanne Plunkett

Kate hercegnő karácsony előtti terveit véletlenül felfedte a palota. Az nem titok, hogy a walesi hercegnő az elmúlt években karácsonyi koncerteket rendezett, azonban eddig nem volt nyilvános az az információ, hogy idén is hasonlóan jár-e majd el, ezzel új szokást bevezetve a királyi udvarban. Kate hercegnő saját karácsonyi hagyományt teremtett azzal, hogy az ünnepek előtt énekversenyt rendez. Az idei évit hivatalosan még nem erősítették meg, de véletlenül egy meglepő forrásból – a királyi család honlapjáról – részletek derültek ki.

A Gloucester hercegének és hercegnőjének (Richard herceg és Birgitte) nevében kiadott közlemény megerősítette, az eseményre december 8-án kerül sor. Az is kiderült, a szertartást ismét a Westminster Apátságban tartják majd.

„Gloucester hercege, Gloucester hercegnéje részt vesz a walesi hercegnő által a londoni Westminster-apátságban tartott énekes istentiszteleten.”

Gloucester hercege a néhai királynő első unokatestvére és III. Károly király aktív képviselője, aki évente több száz hivatalos megbízatást vállal. Tavaly Károly király, Camilla királynő, valamint Edinburgh hercege és hercegnéje is részt vett az „Együtt karácsonykor” elnevezésű, második alkalommal megrendezett énekkoncerten, amelynek házigazdája a walesi hercegnő volt.

Kate és Vilmos herceg két legidősebb gyermeke, György herceg és Charlotte hercegnő is meglepetésszerűen megjelent, majd pedig két puszival üdvözölték nagyapjukat, a királyt, amikor az apátságban keresztezték útjukat. Bár Lajos herceg nem vett részt a koncerten, a családjával együtt látták őt az éves templomi látogatáson karácsony napján Sandringhamben, így remélhetőleg idén is tiszteletét teszi a legkisebb fiúcska.

A koncertet jellemzően előre felveszik, majd karácsony este az ITV közvetíti. A tavalyi istentisztelet különösen megható volt, mivel tisztelgett a néhai II. Erzsébet királynő előtt, és a karácsonyfát Paddington-mackó díszekkel díszítették fel, hogy emlékeztessék őt a szeretett animációs figurával való meglepetésszerű megjelenésére a platina jubileumi koncertjén.

Paddington mackó díszek a karácsonyfán 2022. december 15-én
Paddington mackó díszek a karácsonyfán 2022. december 15-én
Fotó:AFP/Pool/Kirsty O'Connor

Kapcsolódó írásaink