Külföld

Palesztin zászlót festettek a nácik áldozatainak emlékművére Saarbrückenben

A német hatóságok fokozták az ország zsidó intézményeinek biztonságát

Palesztin zászlót festettek a náci rezsim áldozatainak emlékére állított emlékkőre a délnyugat-németországi Saarbrückenben – tudatta hétfőn a rendőrség.

Palesztin zászlót festettek a nácik áldozatainak emlékművére Saarbrückenben
Képünk illusztráció
Fotó: Dpa Picture-Alliance via AFP/Christoph Reichwein

Közlésük szerint vasárnap este egy környékbeli férfi hasonló esetről tett bejelentést: a Saarbrückentől mintegy húsz kilométerre fekvő Neunkirchen városának egyik buszmegállójába is két palesztin zászlót festettek.

A rendőrség mindkét esetben eljárást indított, a saarbrückeni kastély előtti fennsíkon található emlékkő megrongálása ügyének felderítésében pedig az állambiztonsági szolgálat is részt vesz.

A német hatóságok fokozták az ország zsidó intézményeinek biztonságát azután, hogy a Gázai övezetet uraló Hamász fegyveresei október 7-én meglepetésszerű támadást indítottak Izrael ellen, betörtek az ország déli részébe, és több mint 1300 embert meggyilkoltak, további mintegy háromezret megsebesítettek, valamint körülbelül 200 embert elraboltak és túszként tartanak fogva. Az övezet ellen indított izraeli hadműveletek halálos áldozatainak száma vasárnap estére már meghaladta a 2670-et, a sebesülteké pedig a 9600-at.

Kapcsolódó írásaink