Külföld

Kupjanszk bevételére készülnek az orosz csapatok

Az oroszok szeretnék mielőbb bekeríteni Kupjanszkot, és elérni az Oszkil folyót – jelentette be szombaton Olekszandr Szirszkij vezérezredes, a Kelet hadműveleti csoport parancsnoka az rbc.ua hírportál szerint.

Kupjanszk bevételére készülnek az orosz csapatok
Ukrán katonák Kupjanszk térségében
Fotó: Anadolu Agency via AFP/Jose Colon

Szirszkij azt mondta: „A Kupjanszk–Liman frontszakaszon jelentősen romlott a helyzet az elmúlt napokban. Az ellenség az őt ért veszteségek után két hónap alatt helyreállította erőit, és aktív támadóakcióba kezdett Makijivka térségében, majd később Kupjanszk irányában is. Súlyos csaták folynak.”

„Minden nap több tucat támadást hajtanak végre rohamcsapatokkal, páncélozott járművek támogatásával, heves aknavető- és tüzérségi tüzet zúdítva állásainkra” – tette hozzá.

Vitalij Barabas, az Avgyijivkai Városi Katonai Adminisztráció vezetője az Ukrajinszke Rádiónak adott interjújában pedig a karpat.in.ua lapszemléje szerint azt mondta, az oroszok „időpontot tűztek ki Donyeck megye közigazgatási határainak az elérésére. Most december 31-e a céldátum. Vagyis az év végére azt a feladatot kapták, hogy érjék el Donyeck megye közigazgatási határait.”

Kapcsolódó írásaink