Külföld

Magyarul vitázott Ódor Lajos Somorján

Kedélyes hangulatban érkezett csütörtök este Somorjára Ódor Lajos. A kormányfő a Somorjai Kaszinó nevű kezdeményezés vitaestjén vett részt, ahol egyebek mellett a munkájáról is kérdezték.

Magyarul vitázott Ódor Lajos Somorján
Ódor Lajos: A hivatalnokkormány egyik feladata éppen az volt, hogy visszaszorítsa a kaotikus módszereket, és lenyugtassa a közhangulatot
Fotó: AFP/Emmanuel Dunand

Ódor Lajos csütörtök este a Somorjai Kaszinó (SK) nevű kezdeményezés vitaestjén vett részt, ahol egyebek mellett a miniszterelnökségéről, a választás eredményéről és a szlovákiai magyar pártokkal való egyeztetésről kérdezték. Mint a pozsonyi Új Szó tudósításában olvasható, a kormányfő kedélyes hangulatban érkezett, több szellemes megjegyzése is volt, illetve a bírálatok terén sem fogta vissza magát.

A kormányfőt telt ház fogadta a somorjai Mozi Clubban, ahol Nyárfás Károly, a SK szervezője faggatta őt az aktuális politikai kérdésekről. Ódor nem egyszer odaszúrt az éppen formálódó kormány tagjainak. A miniszterelnök úgy fogalmazott, „tulajdonképpen véletlenül kerültem ebbe a pozícióba, s a választás eredményei pedig azt mutatják, hogy nekem nincsenek is meg a kellő adottságaim a miniszterelnöki poszthoz. Például én nem szoktam lopni, nem szoktam ígérgetni fűt-fát anélkül, hogy tennék is érte, továbbá nekem rendes diplomám van, és összefüggően el tudok mondani két mondatot.”

A választással kapcsolatban arról is beszélt, a hivatalnokkormány egyik feladata éppen az volt, hogy visszaszorítsa a kaotikus módszereket, és lenyugtassa a közhangulatot.

Kapcsolódó írásaink