Külföld

Kitört a háború a berlini iskolákban is: a diákok a Hamászt éltetik és zsidóznak, a tanárok tehetetlenek

Az Infostart közölt összefoglalót, amelyet a Mandiner szemlézett a németországi iskolákban uralkodó állapotokról német források alapján. Ugyan minden eszközzel fellép a német kormány a Hamász németországi támogatói és szimpatizánsai ellen, a háború a berlini iskolákba is betört: a diákok a Hamászt éltetik, antiszemita kijelentéseket tesznek, a tanárok pedig tanácstalanok.

Kitört a háború a berlini iskolákban is: a diákok a Hamászt éltetik és zsidóznak, a tanárok tehetetlenek
Képünk illusztráció
Fotó: NurPhoto via AFP/NurPhoto/Lenin Nolly

Hozzáteszik: a Hamász izraeli terrortámadásai óta több németországi városban is palesztin terrorszervezetet támogató megmozdulásra került sor.

Nancy Faeser belügyminiszter szerint minden rendőri és hírszerzői eszközt be kell vetni a támogatók ellen, ami megoldhatatlannak tűnik: nemcsak Berlinben, hanem a többi között Stuttgartban és Dortmundban is az elmúlt napokban palesztinbarát demonstrációkat tartottak. A tervezett tüntetések szervezői a tiltásra reagálva azonnal rasszizmussal vádolták a hatóságokat, ami jelzi a a helyzet feloldhatatlanságát – írták.

Mint megtudtuk, a tanárok telefonon kérnek tanácsokat a helyi illetékesektől arról, miként kezeljék diákjaikat a Hamász és Izrael közötti háború kapcsán. Mindez annak nyomán kezdődött, írják, hogy a hét elején egy 14 éves diák palesztin zászlóval jelent meg az egyik neuköllni iskolában. A 61 éves tanár erre megtiltotta politikai szimbólumok használatát, ám ekkor egy másik, 15 éves diák rátámadt a tanárra, és tettleg bántalmazta őt – számolt be a lap.

A tanárok szerte Németországban sorozatosan számolnak be arról, hogy tanulók a Hamászt éltetik, és antiszemita kijelentéseket tesznek, hangos viták, verekedések törnek ki – tette hozzá a portál.

Kapcsolódó írásaink