Külföld

Somkuti Bálint: Ukrajnának nagyon komoly gondjai vannak azzal, hogy elhelyezze magát a térképen

Hogy mi marad Ukrajnából a háború után, azt a jelen állás szerint Oroszország fogja eldönteni

Nagyon érdekes az ukrán álláspont, komolyan elhitték, hogy ők egy nagyhatalom. Az a fajta diplomáciai felsőbbrendűség, amivel kezelik a konfliktust az nagyon sok problémát okoz nekik - mondta Somkuti Bálint a Magyar Hírlap stúdiójában.

Somkuti Bálint: Ukrajnának nagyon komoly gondjai vannak azzal, hogy elhelyezze magát a térképen
Somkuti Bálint, az MCC Geopolitikai Műhelyének kutatója
Fotó: Facebook/Dr. Somkuti Bálint

Most úgy tűnik közelebb a háború vége, mint eddig bármikor - mondta Somkuti Bálint a Magyar Hírlap stúdiójában. A szakember hozzátette, egy olyan elhúzódó háború képe rejlik fel, mint az afganisztáni vagy a vietnámi. Megjegyezte, Ukrajna hosszabb távú, tervezhető támogatást nem várhat az Egyesült Államoktól. Ez a háború egy európai háború, amit az Egyesült Államok támogat - magyarázta.

Kiemelte, nagyon érdekes az ukrán álláspont, komolyan elhitték, hogy ők egy nagyhatalom. Az a fajta diplomáciai felsőbbrendűség, amivel kezelik a konfliktust az nagyon sok problémát okoz nekik - hívta fel a figyelmet.

Kiemelte, Ukrajnának nagyon komoly gondjai vannak azzal, hogy elhelyezze magát a térképen. Ők nem az USA tagállama és ezt mások sem látják így - fűzte hozzá.

Megjegyezte, mintha senki sem számolna azzal a lehetőséggel, hogy Ukrajna összedől és minimális ellenállás mellett elfoglalható lesz. Hozzátette, hogy mi marad Ukrajnából a háború után azt a jelen állás szerint Oroszország fogja eldönteni. Az európai hatalmaknak nincs beleszólása abba, hogy Európában mi fog történni, ha véget ér a háború és Oroszország nyer - hívta fel a figyelmet Somkuti Bálint.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink