Külföld

A Hezbollah ismét rakétákat lőtt ki Izrael irányába

A fegyveres párt megerősítette, hogy ők követték el a támadást

Ismét rakétákkal támadta szerdán Izraelt a libanoni síita Hezbollah.

A Hezbollah ismét rakétákat lőtt ki Izrael irányába
Az izraeli hadsereg csupán annyit közölt, hogy támadás érte a libanoni Dajra településsel szemben lévő, izraeli oldalon található Aramse nevű, zömében beduinok lakta települést
Fotó: AFP/Mohammed Abed

A fegyveres párt megerősítette, hogy ők követték el a támadást, a szervezet közleménye szerint a nagy pontosságú rakétákkal végrehajtott akció válasz volt az izraeli hadsereg által hétfőn elkövetett támadásra, melyben három Hezbollah-fegyveres életét vesztette.

Libanoni biztonsági források szerint a Hezbollah két precíziós rakétát lőtt ki Izrael irányába.

Az izraeli hadsereg csupán annyit közölt, hogy támadás érte a libanoni Dajra településsel szemben lévő, izraeli oldalon található Aramse nevű, zömében beduinok lakta települést.

Libanoni helyszíni beszámolók szerint az izraeli erők válaszul ágyúzták a dél-libanoni Rmeis környékét, biztonsági források pedig hozzátették, hogy találat ért egy rakétaindító állást is Dajránál.

Áldozatokról egyelőre nem érkezett hír.

Az Irán támogatását élvező Hezbollah kedden legkevesebb 15 rakétával támadta Izrael északi határvidékét, válaszul az izraeli hadsereg harckocsikból lőtte a szervezet fegyvereseinek két megfigyelőállását.

Kapcsolódó írásaink