Külföld

Hét ukrán támadás visszaverését jelentette be az orosz védelmi tárca

A tárca szerint a frontvonal mentén az elmúlt nap folyamán több mint 655 ukrán katona esett el

Hét ukrán támadás három frontszakaszon történt visszaveréséről és öt diverzánscsoport megsemmisítéséről számolt be az orosz védelmi tárca vasárnapi hadijelentésében - írja az oroszhirek.hu.

Hét ukrán támadás visszaverését jelentette be az orosz védelmi tárca
Képünk illusztráció
Fotó: Northfoto

A tárca szerint a frontvonal mentén az elmúlt nap folyamán több mint 655 ukrán katona esett el. Az összefoglaló a megsemmisített ukrán katonai célpontok és haditechnikai eszközök között sorolt fel egyebek között két drónirányító központot, két lőszerraktárt, a Tocska-U taktikai és az Sz-300-as légvédelmi rakétarendszer egy-egy indítóállását, nyolc páncélozott harcjárművet, három Tocska-U és két csapásmérővé átalakított Sz-200-as légvédelmi rakétát, valamint 25 drónt.

Az Oroszországhoz került új területek és az Ukrajnával határos orosz régiók több településéről jelentettek vasárnap a helyi hatóságok ukrán tüzérségi és dróntámadást.

A RIA Novosztyi hírügynökség orosz rendvédelmi tisztségviselőkre hivatkozva közölte, hogy a Jobboldali Szektor ukrán szervezet fegyveresei a Herszon megyei Sznihurivka településen megöltek 22 civilt oroszbarát nézeteik miatt. Az atrocitás a tájékoztatás szerint szeptember 13-án történt.

Kapcsolódó írásaink