Külföld

Nyíltan ukrán sikereket hazudtatnának Nyugaton a sajtóval

Göbbels irigyen csettintene

A náci Németország propagandaminiszterének magasságába emelkedtek némely nyugati tisztviselők. Az érintettek azt kérik a sajtótól, hogy sikereket hazudjon a gyatra ukrán ellentámadásról.

Nyíltan ukrán sikereket hazudtatnának Nyugaton a sajtóval
A mainstream média ilyesmit nem akar látni
Fotó: AFP/Sergey Bobok

Nyugati tisztviselők arra ösztönözték a médiát, hogy jobb fényben tüntessék fel az ukrán ellentámadást – jelentette a Washington Post. Az amerikai lap szerint az erőfeszítések célja, hogy megakadályozzák a közvélemény támogatásának csökkenését a Kijevnek a következő hónapokban nyújtandó további katonai segélyek tekintetében.

Az orgánum szerint miközben Ukrajna nyugati támogatói nyilvánosan bátor arcot vágnak az ellentámadáshoz, a magánéletben egyre inkább aggódnak amiatt, hogy a konfliktus befagyhat, és a kijevi erők képtelenek lesznek áttörni az orosz védelmet.

Az Oroszhírek.hu tudósítása szerint a The Post megjegyezte, hogy több nyugati tisztviselő a közelmúltban szokatlanul nagy figyelmet fordított sajtótájékoztatóin arra, hogy a média miként tudósít az ukrán hadsereg előrehaladásáról. Az újság által idézett egyik példában egy meg nem nevezett tisztségviselő arra biztatta az újságírókat, hogy „emeljék fel egy kicsit a beszélgetést”, és ne koncentráljanak túlságosan a napi szintű helyszíni fejleményekre, nehogy lemaradjanak a „teljesebb képről”.

Kapcsolódó írásaink