Külföld

Több mint négy órán át voltak vonalban, és tízmilliót szedtek le a magyar nő számlájáról a csalók + VIDEÓ

Milliókat szednek le a számlákról: ketten is elmesélték, hogy milyen módszerekkel verték át őket. Egy asszony számlájáról tízmilliót, egy férfiéról pedig csaknem négymilliót vettek le – számolt be a Hirado.

Több mint négy órán át voltak vonalban, és tízmilliót szedtek le a magyar nő számlájáról a csalók + VIDEÓ
Képünk illusztráció
Fotó: NorthFoto

Az egyik megszólaló a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) videójában mesélte el, hogy azzal hívták a „bankból”, hogy tranzakciók folynak a kártyájáról, aminek utána kellene nézni. „Azt mondta, hogy valahova utalják a pénzemet! Megijedtem rögtön. Azt állította, hogy segít nekem, ezért kapcsolta a »műszakis kollégát«” – mondta az asszony, akit rávettek, hogy megadja az adatait, és végül tízmilliót húztak le a számlájáról.

„Több mint négy órán keresztül voltak velem vonalban így, még szóltak is, hogy tegyem töltőre a telefonom, mert merül. Gyanút kellett volna fogjak, és még másnap is felhívott. Mert még nem tudta az összes pénzem leszedni. Maradt valamennyi a számlámon” – mondta az asszony.

A BRFK másik videójában tanulságos történetet mesél el egy férfi, aki kibercsalás sértettje. Rávették hogy töltsön le egy olyan programot, ami rálát a telefonjára, miközben a netbankját használta. Hihetővé tették számára az egész folyamatot, ami miatt végül csaknem négymillió forintos kára keletkezett – írták.

A pórul járt férfi több tanáccsal is próbált segíteni, hogy hasonló eset ne forduljon elő mással.

„Próbáljuk meg visszahívni a saját bankunkat, hogy zárolják a számlánkat, és ne töltsenek le a telefonjukra programokat!” – hívta fel a figyelmet.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink