Külföld

Brüsszel ismét megtolta az illegális migránsok szekerét

Újabb agymenés Brüsszelből: tovább erőltetik az illegális migráció elfogadását.

Brüsszel ismét megtolta az illegális migránsok szekerét
Rétvári Bence: Mindössze tizenhárom perc jutott a döntésre
Fotó: MH/Purger Tamás

Ma újabb migrációpárti jogalkotási lépést erőltetett át Brüsszel – tudatta közösségi oldalán Rétvári Bence. A Belügyminisztérium államtitkára leszögezte, szerdán az EU Állandó Képviselők Bizottsága vitatta meg a migrációs paktum utolsó elemének végleges szövegét, az úgynevezett krízisrendeletet. A szövegtervet a szavazás előtt öt perccel osztották ki a résztvevőknek, míg a vita mindössze tizenhárom percig tartott egy olyan kérdésről, amely Európa sorsát döntheti el, és végképp bevándorlóországgá változtathatja a tagállamokat.

Csak Budapest és Varsó szavazott nemmel, míg Szlovákia, Csehország és Ausztria tartózkodott, de a voksuk nem számított Brüsszelben, mivel minősített többségi döntéssel viszik tovább ezt a veszélyes rendelettervezetet. Brüsszel teljhatalmat akar magának, hogy mikor, hová, mennyi migránst telepítsen be.

Ez a javaslat a kötelező migránskvótákon felül is újabb kvóták szerint osztaná szét az illegális bevándorlókat az EU országok között, ha hirtelen nagy számban jelennének meg egy tagállamban.

Rétvári Bence aláhúzta, Brüsszel visszaél hatalmával, amikor az elvileg kötelező konszenzusos döntéshozatalt megkerülve erőszakosan viszi át migrációpárti javaslatait.

Kapcsolódó írásaink