Külföld

Nem engedjük, hogy elvegyék a Magyarországnak járó uniós forrásokat!

Biztosítani kell, hogy a mi pénzünk ne kerüljön másokhoz, hangsúlyozta a Fidesz EP-frakciója

Az Európai Parlament keddi plenáris ülésén a képviselők az unió hétéves keretköltségvetésének (MFF) felülvizsgálatáról szavaztak.

Nem engedjük, hogy elvegyék a Magyarországnak járó uniós forrásokat!
Képünk illusztráció
Fotó: MH

A Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportja szerint biztosítani kell, hogy a jogszabályokban a Magyarország számára előirányzott uniós források nem kerülhetnek átcsoportosításra és elköltésre más célokra, vagy országokra.

„A szavazás során a dollárbaloldal momentumos és jobbikos képviselői olyan javaslatot is támogattak, amelyek a magyar uniós források más célokra történő felhasználását tenné lehetővé” – áll a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának sajtóközleményében.

A jelenlegi gazdasági és geopolitikai helyzetben a többéves keretköltségvetés felülvizsgálatának komoly stratégiai és politikai jelentősége van, nem véletlen, hogy az MFF módosításához minden tagállam egyetértésére szükség van.

„Éppen ezért elengedhetetlen a tagállamoknak jogosan járó uniós forrásokhoz politikai zsarolástól mentesen hozzáférni. Mi, a Fidesz EP-képviselői a kezdetektől hangsúlyozzuk: biztosítani kell, hogy a Magyarország számára előirányzott uniós források nem kerülhetnek átcsoportosításra és elköltésre más célokra, vagy országokra. Felháborító, hogy a Momentum és a Jobbik EP képviselői ma egy olyan parlamenti módosítást támogattak, amely alapján más célokra lennének fordíthatók a még ki nem fizetett uniós kohéziós és helyreállítási pénzek. Ezzel veszélybe sodornák a Magyarországot jogosan megillető uniós forrásokat” – írta a képviselőcsoport.

Kapcsolódó írásaink