Külföld

Az oroszok erők ismét Herszont támadták

Négy civil sérült meg

Az orosz erők tüzet nyitottak egy szállítóvállalatra Herszonban hétfő délelőtt, a támadás következtében négy civil sérült meg – közölte Olekszandr Prokugyin, a régió kormányzója a Telegramon.

Az oroszok erők ismét Herszont támadták
Az Ukrajinszka Pravda hírportál helyi kormányzói hivatalok jelentéséiből készített hétfői összefoglalójában azt emelte ki, hogy az elmúlt nap során Ukrajna-szerte öt helyi lakos vesztette életét, és 16 sebesült meg az orosz hadsereg támadásai következtében
Fotó: AFP/Ukrán Katasztrófavédelem

A tisztégviselő szerint a városban két sérült súlyos állapotban van. Ihor Klimenko belügyminiszter a Telegramon hozzátette, hogy az ágyúzás során a KORD különleges alakulat tagjainak sikerült megmenteniük egy civil lakost, akinek egy robbanásban leszakadt a lába, és az állapota válságos. „Egy rendőrautó is tűz alá került, két rendőr sérült meg, egyikük súlyosan” – írta a tárcavezető.

Az Ukrajinszka Pravda hírportál helyi kormányzói hivatalok jelentéséiből készített hétfői összefoglalójában azt emelte ki, hogy az elmúlt nap során Ukrajna-szerte öt helyi lakos vesztette életét, és 16 sebesült meg az orosz hadsereg támadásai következtében.

Az ukrán katonai hírszerzés sajtószolgálata Telegram-csatornáján közzétett közleményében arról számolt be, hogy ukrán drónok támadták meg az oroszországi Szmolenszkben lévő repülőgépgyárat, ahol H–59-es rakétákat gyártottak. A közlés szerint a négy drónból három eltalálta az üzemet. Mihajlo Fedorov miniszterelnök-helyettes, digitális fejlesztési miniszter pedig a Telegramon arról adott hírt, hogy az ukrán „drónhadsereg” a múlt hét folyamán rekordszámú orosz tüzérségi fegyvert talált el: 69 tarackágyút és 17 önjáró tüzérségi egységet. Hozzátette, hogy a drónkezelők összesen 220 orosz járművet találtak el, köztük 33 harckocsit, 41 teherautót és „egy csomó hadfelszerelést”.

Az ukrán vezérkar hétfői helyzetjelentése szerint az orosz hadsereg ukrajnai embervesztesége mostanra meghaladta a 279 ezret. Az ukrán erők vasárnap megsemmisítettek egyebek mellett 15 harckocsit, 48 tüzérségi és három légvédelmi rendszert, valamint 18 drónt.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink