Külföld

Több mint három tucat migránst találtak egy kisbuszban a Kelénpatak (Klingenbach) határátkelőnél

Az idén eddig 210 embercsempészéssel gyanúsított személyt fogott el az osztrák rendőrség

Harminchét migránst találtak egy kisbuszba zsúfolva az ausztriai Kelénpatak (Klingenbach) határátkelőnél vasárnap – közölte az osztrák rendőrség.

Több mint három tucat migránst találtak egy kisbuszban a Kelénpatak (Klingenbach) határátkelőnél
Képünk illusztráció
Fotó: police.hu

A tájékoztatás szerint a Szíriából és Törökországból származó menedékkérők között tizenegy fiatalkorú is volt. Négy embert légzési nehézségek miatt orvosi ellátásban kellett részesíteni. Egy várandós nőt férjével együtt megfigyelésre vittek Kismarton kórházába.

A feltételezett embercsempészt – aki egy 30 éves afgán férfi – őrizetbe vették. A burgenlandi rendőrség szerint a magyar rendszámú furgon délután fél egykor érkezett Ausztriába. A migránsokat őrizetbe vették „regisztráció és kikérdezés” céljából. Az osztrák rendőrség hangsúlyozta, hogy a mostani eset is jól szemlélteti a csempészbandák embertelen eljárásmódját, még akkor is, ha ezúttal nem történt súlyosabb sérülés vagy egészségkárosodás.

Az idén eddig 210 embercsempészéssel gyanúsított személyt fogott el az osztrák rendőrség. Tavalyhoz képest mindazonáltal csökkent a feltartóztatott menedékkérők száma.

Kapcsolódó írásaink