Külföld

Medvegyev: A brit kiképzőket nem zsoldosként, hanem NATO-személyzetként fogjuk megsemmisíteni Ukrajnában

A brit kormányfő reagált Medvegyev kijelentéseire a brit kiképzők ukrajnai megsemmisítéséről

Az Ukrajnában lévő brit kiképzők az orosz fegyveres erők legitim célpontjává válnak, és kíméletlenül megsemmisítik őket, és ekkor már nem zsoldosokként, hanem pontosan NATO katonákként – közölte Dmitrij Medvegyev, az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese Telegram-csatornáján.

Medvegyev: A brit kiképzőket nem zsoldosként, hanem NATO-személyzetként fogjuk megsemmisíteni Ukrajnában
Dmitrij Medvegyev
Fotó: AFP/Belga MAG/Benoit Doppagn/Daina Le Lardic

„A NATO-országok vezető idiótáinak száma egyre nő. Az egyik újdonsült kretén – Nagy-Britannia védelmi minisztere – úgy döntött, hogy az ukrán katonák brit kiképzését Ukrajnába helyezi át” – írta Medvegyev.

„Vagyis, hogy a kiképzőiket a fegyveres erőink legitim célpontjává tegyék. tökéletesen tudatában annak, hogy kíméletlenül el fogják őket pusztítani. és már nem zsoldosokként, hanem pontosan brit NATO-specialistákként” – tette hozzá.

Medvegyev Telegram-csatornáján beszélt arról, hogy Marie-Agnes Strack-Zimmermann, a német Bundestag védelmi bizottságának vezetője azt követelte, hogy Kijevnek Taurus rakétákat szállítsanak, „hogy a kijevi rezsim csapásokat mérhessen orosz területre hadseregünk utánpótlásának gyengítésére” – írta az oroszhirek.hu.

„Azt mondják, hogy ez összhangban van a nemzetközi joggal. Nos, ebben az esetben a német gyárakra mért csapások is, ahol ezeket a rakétákat gyártják, teljes mértékben megfelelnek a nemzetközi jognak. Elvégre ezek az idióták aktívan a harmadik világháború felé terelnek minket…” – írta az Oroszországi Föderáció Biztonsági Tanácsának elnökhelyettese.

Objektum doboz

A brit kormányfő reagált Medvegyev kijelentéseire a brit kiképzők ukrajnai megsemmisítéséről

Rishi Sunak brit miniszterelnök kijelentette, hogy az Egyesült Királyság nem tervezi, hogy katonai kiképzőket küldjön most Ukrajnába a helyi csapatok kiképzésére, és azt állította, hogy “némi félreértés történt” Grant Shapps védelmi miniszter megjegyzéseivel kapcsolatban, aki felvetette ezt az ötletet.

Egy vasárnapi burnley-i látogatás során a Sky News arra kérte a kormányfőt, hogy kommentálja Medvegyev kijelentését, amely szerint az orosz erők legitim célpontjává válnak a brit kiképzők Ukrajnában.

Sunak azt mondta, hogy “teljesen egyértelművé” akarja tenni a helyzetet, és kifejtette, hogy Shapps nem úgy értette, hogy brit katonákat telepítenének Ukrajnába.

A reakció videóját ide kattintva lehet megtekinteni.

Az Egyesült Királyság “már hosszú ideje” ukrán katonákat képez ki brit földön – jegyezte meg.

A miniszterelnök szerint a védelmi miniszter valójában úgy értette, hogy “egy napon a jövőben talán lehetséges lesz, hogy Ukrajnában végezzük el a kiképzés egy részét”.

Kapcsolódó írásaink