Külföld

Riga szerint vannak eszközök, amikkel Moszkvát rá lehet kényszeríteni a háború befejezésére

A lett vezető szerint három ilyen tényező van

A lett elnök szerint Kijev teljes támogatása, a nyugati fegyvergyártás növekedése és a fegyveres erők fronton elért sikerei képesek megváltoztatni a Kreml agresszív stratégiáját – számolt be a Karpat.in.ua

Riga szerint vannak eszközök, amikkel Moszkvát rá lehet kényszeríteni a háború befejezésére
Edgars Rinkēvičs, lett elnök
Fotó: AFP/Lehtikuva/Markku Ulander

Hangsúlyozta, hogy az ukrajnai események nem bontakozhatnak ki „úgy, mint egy hollywoodi filmben”.

A lett vezető szerint három olyan tényező van, amely arra készteti Oroszországot, hogy újragondolja stratégiáját. Ezek közül az első annak felismerése, hogy a Nyugat kész vitathatatlanul támogatni Ukrajnát, mert Vlagyimir Putyin orosz elnök megérti, hogy nem tud ellenállni az USA, Kanada és az EU együttes gazdasági potenciáljának - írták.

Másodszor, meg kell mutatnunk, hogy eltökélt szándékunk, hogy növeljük védelmi ipari kapacitásunkat, és előállítsuk azokat a lövedékeket, lőszereket, rakétákat, drónokat és tankokat, amelyekre Ukrajnának szüksége van, miközben feltöltjük saját készleteinket. A harmadik természetesen Ukrajna előrehaladása a harctéren, amely megmutatja Oroszországnak, hogy hiábavaló minden álom a már felszabadult területek visszafoglalásáról” – hangsúlyozta Edgars Rinkēvičs.

Kapcsolódó írásaink