Külföld

Putyin: A nyugati jóléti állam, az úgynevezett „aranymilliárd” mítosza omladozik

Putyin szerint az Egyesült Államok és szövetségesei által Oroszország ellen bevezetett legutóbbi szankciók egy korszak végét jelzik

A globális gazdasági rendszer úgy van felépítve, hogy a nyugati elit érdekeit szolgálja, miközben a fejlődő országok kénytelenek pénzt kölcsönözni, méghozzá túlzott kamatlábak mellett – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök –írta meg az oroszhirek.hu

Putyin: A nyugati jóléti állam, az úgynevezett „aranymilliárd” mítosza omladozik
Vlagyimir Putyin, Oroszország elnöke
Fotó: AFP/Pool/Mikhail Metzel

Az Oroszország–Latin-Amerika parlamenti konferencián pénteken tartott beszédében Putyin azt mondta, hogy a globális elit szinte minden más országot kizsákmányol, különösen a technológia, az információ és a pénzügyek területén.

Az orosz elnök azt állította, hogy a fejlődő piacok hitelkötelezettségei már a hűbérrendszerhez hasonlítanak, és ezen gyakorlat megszüntetésére szólított fel.

EZÉRT MINDANNYIUNKNAK EGYÜTT KELL DOLGOZNUNK A GLOBÁLIS (PÉNZÜGYI) RENDSZER SZABÁLYAINAK MEGVÁLTOZTATÁSÁN – SÜRGETTE PUTYIN.

Az orosz elnök korábban kijelentette, hogy „a nyugati jóléti állam, az úgynevezett »aranymilliárd« mítosza omladozik”.

Putyin szerint az Egyesült Államok és szövetségesei által Oroszország ellen bevezetett legutóbbi szankciók egy korszak végét jelzik.

Kapcsolódó írásaink