Külföld

Az Egyesült Arab Emírségek ingatlanberuházásokat indít Oroszországban

Az egyesült arab emírségekbeli Reportage Properties ingatlanfejlesztő a közeljövőben építkezési projektek indítását tervezi Oroszországban – mondta a héten újságíróknak Andrea Nucera, a vállalat ügyvezető igazgatója, olvasható az oroszhirek.hu-n megjelent cikkben.

Az Egyesült Arab Emírségek ingatlanberuházásokat indít Oroszországban
Moszkva folyó (képünk illusztráció)
Fotó: AFP/Yuri Kadobnov

Elmondása szerint jelenleg három helyszínt vizsgálnak, köztük egyet Moszkva déli részén. Állítólag tárgyalások folynak egy helyi fejlesztővel történő együttműködésről.

„A PROJEKTEK MEGVALÓSÍTÁSA A TERVEK SZERINT A KÖVETKEZŐ KILENC-TIZENKÉT HÓNAPBAN KEZDŐDIK” – JELENTETTE BE NUCERA.

Az egyesült arab emírségekbeli vállalat pénzügyi modellje nem tartalmaz hitelalapokat – magyarázta az ügyvezető igazgató, megjegyezve, hogy a cég könnyen alkalmazkodik a helyi jogszabályokhoz.

Időközben Moszkvában értékesítési irodát nyitottak, hogy koordinálják a más országokban folyamatban lévő projekteket – mondta Nucera. A Reportage Properties állítólag a belarusz piacra is be akar lépni.

A 2014-ben Abu-Dzabiban alapított Reportage Properties az Egyesült Arab Emírségek egyik legnagyobb magánfejlesztője, amelynek projektjei az Egyesült Arab Emírségekben, Egyiptomban, Törökországban, Marokkóban, Szaúd-Arábiában és más országokban vannak.

Az IBC Real Estate nemrégiben készült tanulmánya szerint az orosz ingatlanbefektetések szeptember közepétől éves szinten 75 százalékkal emelkedtek. Ez a szám 2023 végére várhatóan megdönti a tavalyi 6,2 milliárd dolláros rekordot.

Kapcsolódó írásaink

Horror baleset

ĀEgy 18 éves tinédzser szörnyű balesetben vesztette életét