Külföld

„Tele volt kokainnal a gépe” – elképesztő pletyka terjed a kanadai miniszterelnökről

A kanadai miniszterelnöki hivatal tagadta a vádakat

India korábbi szudáni nagykövete, Deekap Vohra azt állítja, hogy egy hiteles információ szerint Justin Trudeau kanadai miniszterelnök repülőgépe a G20-ak legutóbbi találkozóján tele volt kokainnal. A politikus az indiai televízióban vádolta meg Trudeau-t, hozzátéve, hogy a kanadai vezető biztosan megőrült – írta meg a Magyar Nemzet.

„Tele volt kokainnal a gépe” – elképesztő pletyka terjed a kanadai miniszterelnökről
Justin Trudeau, Kanada miniszterelnöke
Fotó: AFP/Roslan Rahman

Amikor Justin Trudeau ebben a hónapban Indiába érkezett a G20-ak találkozójára, a repülőgépe tele volt kokainnal. Két napig ki sem jött a szobájából – mondta Vohra a Zee News egyik műsorában a Toronto Sun szerint. Vohra azt állította, hogy rendőrkutyák találtak kokaint Trudeau repülőgépén a G20-as csúcstalálkozó idején, a hónap elején.

„A feleségem látta őt az újdelhi repülőtéren, és azt mondta, hogy Trudeau depressziósnak és stresszesnek tűnt. Nem tudjuk az okát. Nem ismerem a valóságot, de a közösségi média és néhány hiteles pletyka azt sugallja, hogy a repülőgépe tele volt kokainnal" – tette hozzá a férfi, majd pedig elmondta, hogy véleménye szerint India helyesen cselekedett, amikor felfüggesztette a kanadai vízumszolgáltatást.

A kanadai miniszterelnöki hivatal a portálnak adott nyilatkozatában tagadta a vádakat.

Vohra egy nemrég az alsóházban tartott beszéde miatt is kritizálta Trudeau-t.

„Parlamenti beszédében a »hiteles vádak« szavakat használta Indiával szemben. Hogyan lehetnek a vádak hitelesek? Vagy hiteles valami, vagy vádaskodás. Nekem ebben az esetben is van egy hiteles pletykám, hogy Trudeau őrült. Ez egy hiteles pletyka" – jegyezte meg az egykori nagykövet.

Trudeau a múlt héten azt mondta az alsóházban, hogy a kanadai hírszerző szolgálatok hiteles információkat vizsgálnak az indiai kormány és Hardeep Singh Nijjar, egy brit–kolumbiai szikh vezető meggyilkolásával kapcsolatos lehetséges kapcsolatról.

Narendra Modi indiai miniszterelnök tagadta a vádakat. India leállította a kanadai vízumok feldolgozását, és mindkét ország vezető diplomatákat utasított ki.

Az elmúlt időszakban igencsak rájárt a rúd Kanada miniszterelnökére. Nemrég egy másik botrány kavarta fel az állóvizet az észak-amerikai országban, ugyanis kiderült, hogy Zelenszkij látogatásakor a kanadai parlament alsóházába egy egykori SS-tagot is meghívtak. Mi több, a jelenlévők állva tapsolták meg a háborús bűnös ukrán férfit.

Kapcsolódó írásaink