Külföld

Magyarországon gyárthatják a németek új szuperfegyverét

Magyarország elsőként szeretné felszerelni a fegyveres erőit a Rheinmetall új Panther harckocsijával

Egy német lap meglebegtette, hogy a Leopard 2 utódja akár Zalaegerszegen is készülhet – írta meg a Mandiner.

Magyarországon gyárthatják a németek új szuperfegyverét
Rheinmetall
Fotó: KARL-JOSEF HILDENBRAND / DPA / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

Magyarország elsőként szeretné felszerelni a fegyveres erőit a Rheinmetall új Panther harckocsijával – írta meg a Handelsblatt cikke alapján a MAndiner. A lap a tárgyalásokat jól ismerő források alapján közölte, hogy a magyar kormány és a hadiipari vállalat elvi megállapodást kötött arról, hogy a KF51 Panther harckocsit Magyarországon fejlesztik tovább, majd ott gyártják le.

A Handelsblatt emlékeztetett rá, hogy a Rheinmetall főnöke, Armin Papperger tavaly egy párizsi fegyverkiállításon mutatta be a Panthert, méghozzá úgy, mint a Leopard 2 utódját.

A Panther, a Rheinmetall főnöke szerint már most is rendelkezésre áll, ugyanakkor a járművön van még mit fejleszteni, például új alvázra van szüksége. A Panther fejlesztésének munkálatai Magyarországgal együttműködve kezdődnek meg. A lap azt írta, hogy a jelenlegi állás szerintOrbán Viktor kormánya a Rheinmetallnak mintegy 300 millió eurót fizet erre a célra.

A Rheinmetall viszont ezt nem kívánta kommentálni. Ugyanakkor sajtóhírek szerint a jövőben a Panther Zalaegerszegen készülhet.

Kapcsolódó írásaink