Külföld

Zelenszkij: Az Ukrajnának nyújtott segélyek csökkentésével Oroszországot erősítik

Ebben a háborúban nem lesznek közvetítők

Az Ukrajnának nyújtott támogatás csökkentése kockázatot jelent, mert Oroszország megerősödhet – figyelmeztetett az államfő – írta meg a karpatalja.info.

Zelenszkij: Az Ukrajnának nyújtott segélyek csökkentésével Oroszországot erősítik
Volodimir Zelenszkij
Fotó: AFP/Dave Chan

Oroszország Ukrajna elleni agressziós háborúja kapcsán nem lehet megőrizni a semlegességet, jelentette ki Volodimir Zelenszkij ukrán elnök Justin Trudeau kanadai miniszterelnökkel Ottawában folytatott megbeszélését követően, számolt be az Elnöki Hivatal sajtószolgálata szombaton.

„Vagy Ukrajnát vagy Oroszországot támogatják. Ebben a háborúban nem lesznek közvetítők. Az Ukrajnának nyújtott segélyek csökkentésével Oroszországot erősítik. […] Azt hiszem, a történelemkönyvek és a tanúk már rég válaszoltak erre” – közölte az államfő.

Zelenszkij hangsúlyozta, hogy az Ukrajnának nyújtott segélyek csökkentése kockázatot jelent, de „őszintén szólva a szabadságért, a demokráciáért és az emberek jogaiért harcolni kell”.

Az államfő köszönetet mondott azoknak a partnereknek, akik anyagi és katonai támogatást nyújtanak Ukrajnának.

De nem ez a legnagyobb ár. A legmagasabb árat Ukrajna fizeti – emberéleteket áldoz fel. Nagyon hálásak vagyunk a segítségért – fogalmazott az elnök.

Kapcsolódó írásaink