Külföld

Ukrajnában kudarcnak tartják Zelenszkij amerikai útját + VIDEÓ

Oleg Soskin szerint semmi haszna sem volt az elnöki találkozóknak

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök legutóbbi nyugati országokba tett útjai igazi kudarcnak nevezhetők - ezt a véleményt Leonyid Kucsma volt ukrán államfő egykori tanácsadója, Oleg Soskin fogalmazta meg a YouTube-csatornáján, írja a Magyar Nemzet.

Ukrajnában kudarcnak tartják Zelenszkij amerikai útját + VIDEÓ
Volodimir Zelenszkij
Fotó: NorthFoto

A politikus szerint ugyanis annak ellenére, hogy Zelenszkijt megtapsolták mind az Egyesült Államokban, mind Kanadában, semmi haszna sem volt a találkozóinak, nem sikerült átütő eredményeket elérnie.

„Mi haszna volt? A nyugati országok már semmit sem akarnak adni Ukrajnának, sem fegyvereket, sem pénzt – jegyezte meg Soskin, akinek véleménye szerint Kijevnek csak sok üres ígéretet adtak, és ha segítséget ajánlottak, az is jelentéktelen volt.

Objektum doboz

Végezetül a volt elnöki tanácsadó felhívta a figyelmet az Ukrajna és Lengyelország közötti kapcsolatok megromlására is, amellyel kapcsolatban aggodalmának adott hangot.

Korábban Soskin azt állította, hogy Zelenszkij nem hajlandó újjáépíteni az ország megrongálódott városait, és a tönkrement infrastruktúrát annak ellenére, hogy a Nyugat többször is pénzt adott erre, ezért felvetette, hogy a kiutalt pénzeszközöket esetleg ellopták.

Kapcsolódó írásaink