Külföld

A Krím tele van tűzdelve orosz légvédelmi eszközökkel, de nem tud megbirkózni a nyugati rakétákkal

„Az ellenség nem tudja lelőni ezeket a rakétákat, annak ellenére, hogy szuper légvédelmük van”

A Krím tele van tűzdelve orosz légvédelmi rendszerekkel, azonban ezek nem tudnak megbirkózni azokkal a nyugati rakétákkal, amelyekkel Ukrajna rendelkezik – jelentette ki vasárnap Jurij Ihnat, az ukrán fegyveres erők légierő-parancsnokságának a szóvivője egy televíziós műsorban, számolt be az rbc.ua hírportál alapján a karpatalja.info.

A Krím tele van tűzdelve orosz légvédelmi eszközökkel, de nem tud megbirkózni a nyugati rakétákkal
Jurij Ihnat, az ukrán légierő szóvivője
Fotó: NurPhoto via AFP/Evgen Kotenko

A jelentés szerint Ihnat az ukrán televízió nonstop háborús adásában elmondta, hogy az ideiglenesen megszállt Krím félszigetet ért csapások legutóbbi eredményei azt mutatják, mennyire szükségesek és hatékonyak a partnerek cirkálórakétái most Ukrajna számára. Hozzátette: bízik abban, hogy Ukrajna kap nagy hatótávolságú ATACMS rakétákat az USA-tól, mert egyre több hír jelenik meg ezzel kapcsolatban. Reményét fejezte ki, hogy Németország is átadja a Taurus rakétákat.

„Most ugyanilyen fegyvereink vannak, és még jobbak. Az ellenség nem tudja lelőni ezeket a rakétákat, annak ellenére, hogy szuper légvédelmük van. Igen, lehet, hogy néhányat lelőnek, de mint látjuk, a rakéták elérik a célpontokat. A légvédelmi felszerelésekkel teli Krím nem tud megbirkózni a nyugati gyártású cirkálórakétákkal” – fejtette ki Jurij Ihnat.

Kapcsolódó írásaink