Külföld

Nógrádi György: Amiket Zelenszkij mond, azokkal provokálja az oroszokat

Az ukrán elnök elveszíti a  barátait és a szövetségeseit

Zelenszkij azt akarja, hogy a NATO avatkozzon be, ami ha megtörténne az a harmadik világháború, és akkor az oroszok bevetik az atomot, és elkezdődik egy atomháború – mondta Nógrádi György a Hír Tv Háború Ukrajnában című műsorában.

Nógrádi György: Amiket Zelenszkij mond, azokkal provokálja az oroszokat
Nógrádi György
Fotó: MH-archív/Nagy Balázs

Állóháború van, egy hét alatt az egyik fronton két négyzetkilométert, a másikon kicsivel többet, mint öt négyzetkilométert haladtak előre a fronton – mondta Nógrádi György a Hír Tv Háború Ukrajnában című műsorában.

A biztonságpolitikai szakértő kiemelte megvannak az első repedések, Lengyelország után Szlovákia lehet a következő. Emlékeztetett, Lavrov azt mondta, hogy az ukrajna elleni háborút az USA vezeti.

Zelenszkij azzal, hogy nekiment a lengyeleknek nagyon rossz politikát folytat, a lengyeleket oroszbarátsággal vádolni merő ostobaság – emelte ki Nógrádi.

Hozzátette, Zelenszkij elveszíti a barátait és a szövetségeseit.

Kifejtette, az USA nélkül Ukrajna nem tud működni se anyagilag, se katonailag. Látni kell, hogy elege van az embereknek, az Egyesült Államokban sorban jelennek meg a cikkek arról, hogy Ukrajna nem nyerheti meg ezt a háborút, és Zelenszkijt félre lehet állítani.

„Zelenszkij elvárta volna, hogy belépjünk a harmadik világháborúba, ha a NATO beavatkozna az már a harmadik világháború, amire az oroszok bevetnék az atomot, és elkezdődne egy atomháború” – hívta fel a figyelmet a szakember. Hozzátette, amiket Zelenszkij mond azokkal provokálja az oroszokat.

Kapcsolódó írásaink