Külföld

Egyre több ukrán menekült választja Németországot

Ukrán menekültek százai hagyják el Lengyelországot, és utaznak tovább Németországba – tudatta a goloskarpat.info internetes hírportálra hivatkozva a Karpatalja.ma

Egyre több ukrán menekült választja Németországot
Képünk illusztráció
Fotó: WOLFGANG KUMM / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

2022 augusztusáig több mint 410 000 ukrán kapott ideiglenes védelmi státuszt Németországban. Ez idő alatt 70 ezren a szomszédos Romániába, 40 ezren pedig Olaszországba menekültek – írták.

Szelevics Mihalina, az EWL nemzetközi fejlesztési csoport igazgatója elmondta, hogy nem azokról a menekültekről van szó, akik Ukrajnából érkeztek külföldre, hanem azokról az ukrán menekültekről, akik az Európai Unión belül vándorolnak: Lengyelországot 350 ezren hagyták el, Csehországot csaknem 50 ezren – olvasható a cikkben.

Az Ukrajnából érkező menekültek számát tekintve Lengyelország és Németország áll az élen. Az EWL platform és a Varsói Egyetem Kelet-Európai Tanulmányok Központjának felmérése szerint az ukrán menekültek 43%-a baráti javaslatra költözött Németországba. A menekülteket elsősorban a segélyek és a szociális juttatások érdeklik – számolt be a portál.

Kapcsolódó írásaink